Var noga då du städar

Att slarva är inte något man bör göra då man städar. Det betalar sig bara i efterhand då du ser ställen som du missat. Skapa bra städrutiner så kommer detta att gå galant. Ett bra sätt är att städa exakt lika varje gång.

Planera din städning

Planering är som vi vet viktigt med allt som vi gör och så även städningen. För det första så se till så du har allt hemma för att lyckas med din städning. Köp hem extra dammsugarpåsar så du inte står där och har dammsugit halva bostaden och din sista påse blir full. Om du köper damsugarpåsar regelbundet så behöver detta aldrig hända. Samma sak gäller med skurmedel, trasor och annat som du behöver i din städning.

Tips på rutiner

Börja med en dammvippa så allt damm som ligger på fönsterbrädor, bord och annat hamnar på golvet. Plocka ut och skaka alla dina mattor. Gå över med en trasa om du ser att det är smutsigt på bord, hyllor och fönsterbrädor. Dammsug golvet ordentligt innan du torkar med våt trasa. Låt golven torka ordentligt innan du lägger tillbaka dina mattor. De kan må bra av att få hänga ute i friska luften ett tag. Köksbänk och badrum är något som ofta behöver rengöras. Var extra noga när du städar ditt badrum.