Renlighet och hållbarhet – en perfekt kombination

Det finns en obeskrivlig glädje i att ha ett fint hem som man trivs i. Men något som är ännu härligare är att ha ett rent hem som man trivs i. När lakanen är rena, golvet dammsuget och diskmaskinen urplockat är hemtrivseln på topp. Men hur går egentligen hållbarhet och renlighet i hemmet ihop? Det ska vi förklara!

Att rengöra utan klimatavtryck

Det är sedan länge känt att människans klimatavtryck bara växer och växer. Hemtrivsel och städning kanske inte tycks gå hand i hand med hållbarhet vid första anblick, men det är fullt möjligt att kombinera de två!

Välj naturliga ingredienser

Konventionella rengöringsmedel innehåller vanligtvis kemikalier som är skadliga för miljön. Genom att välja produkter vars innehåll inte är skadligt utan organiskt kan du bli mer hållbar i hemmet. Men det är inte bara innehållet i produkterna som spelar roll, utan även förpackningen.

Dumpa plasten

Slutligen rekommenderar vi alltid att minska användningen av engångsplast. Detta kan exempelvis innebära att köpa medel och såpa i kakform i stället för flytande som måste paketeras i en flaska. Du kan även titta extra på om dina rengöringstextilier (handdukar och trasor) är av organiskt material. På Landshopping finner du de bästa tilläggen för en hållbar och smidig vardag.